skip to Main Content

Kesä – Aloita julkisivuremontin suunnittelu

Kesä on paras ajankohta suunnitella julkisivukorjauksia

Paras tapa välttää isoja julkisivukorjauksia on pitää sen kuntoa yllä säännöllisillä huoltotoimenpiteillä. Saumausten uusiminen, huoltomaalaukset, huoltokäsittelyt, pesu sekä betonipaikkaus ja parvekepinnoitukset pidentävät julkisivun elinikää merkittävästi.

Julkisivurakenteen tekninen käyttöikä on 50 – 100 vuotta, mutta esimerkiksi saumausten uusimisen laiminlyöminen voi johtaa kalliiseen remonttiin jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa. Elastiset liikuntasaumat menettävät joustoaan ajan ja auringon vaikutuksesta. Tästä syystä saumat alkavat halkeilla ja tartunta heiketä. Elementtisaumojen kestävyys riippuu rakennuksen sijainnista mereen, rakennuspaikan korkeudesta tai suojaisasta paikasta. Elementtitaloissa julkisivujen saumat kestävät keskimäärin 15-20 vuotta. Elementtisaumojen kestoikä riippuu kuitenkin saumaustyön laadusta ja käytettävistä elementtisaumausmateriaaleista. Todellinen kestoikä voi siten vaihdella 10 ja 25 vuoden välillä.

Rikkinäisestä saumasta pääsee rakenteeseen sade että sulamisvesi. Turhan usein taloyhtiössä herätään julkisivujen huollon tärkeyteen vasta siinä vaiheessa, kun ensimmäiset vesivahingot ovat jo syntyneet.

Vaurioituneiden seinäelementtien vaihtaminen on kallista. Uusintasaumaus, huoltomaalaus ja tiilipintaisen elementin impregnointi estää tehokkaasti vesivahinkojen syntymistä, kun se tehdään säännöllisesti.

Korjaustarve kannattaa selvittää vuosittain kesän – alkusyksyn aikana, koska suurin osa vuotuisista urakoista sovitaan jo talven ja alkukevään kuluessa. Ajoissa aloitettu kartoitus jättää riittävästi aikaa korjausten ja huoltotöiden suunnitteluun, budjetointiin, tiedottamiseen ja yhtiökokouksen päätöksentekoon.

Karkeaan julkisivun kunnon tarkistamiseen riittää paljaalla silmällä tehty tarkistus. Jos julkisivun saumoissa on halkeamia, saumamassa on irti tartuntapinnoilta, seinän pinnasta irtoaa kiviainesta tai parvekkeissa on merkkejä korjaustarpeesta, kannattaa pyytää maksuton ensiarvio korjaustarpeesta Saumalaaksolta. Ensimmäinen käynti ei sido mihinkään.

Kun suunnittelet julkisivun tai parvekkeiden huoltoa tai korjausta, ota yhteys asiantuntijaamme:
Puh: 09 4761 4700
sähköposti: urakointi@saumalaakso.fi

Back To Top