skip to Main Content

Elementtisaumojen uusintasaumaus – työnkulku

Elementtisaumojen uusintasaumaus – työnkulku

Saamme usein tiedusteluja, joissa halutaan tietää minkälainen saumojen uusiminen on urakkana taloyhtiön ja asukkaan kannalta. Asukkaita kiinnostaa tietää, kuinka paljon haittaaa työstä koituu. Olemme tuottaneet videon, jonka tarkoitus on vastata kysymykseen: Minkälainen on julkisivusaumojen uusiminen urakkana?

Saumojen uusiminen on kevyt julkisivun huoltotoimenpide. Saumojen uusimisesta on verrattain haittaa yksittäiselle asukkaalle hyvin vähän. Äänihaittaa syntyy jonkin verran, kun vanha sauma avataan porakoneella ja kun tartuntapinta hiotaan kulmahiomakoneella. Ne ovat kuitenkin vain yksittäisiä työvaiheita, ja avaamisen jälkeen suurimman osan ajasta vie villatilan tarkastus, pohjanauhan laittaminen ja uusi massa. Uusi elementtisauma on heti vesi- ja ilmatiivis ja toimiva.

Kesällä 2018 suoritimme julkisivusaumojen uusimisurakan Espoolaisessa taloyhtiössä. Saumojen uusimista oli vajaa 2000jm. Kohteena elementti- ja ikkusaumat. Saumauksen suoritti kaksi asentajaa, Pasi ja Esko. Urakan kesto 27.6 – 24.7.2018.

 

Back To Top