skip to Main Content

Saumojen maksuton tarkastelu

Saumojen maksuton tarkastelu pitää sisällään saumojen tarkastelun jalan maasta käsin sekä puhelimitse tai sähköpostitse annetun lyhyen arvion. Maksuton tarkastelu suoritetaan, kun alueella liikutaan muutenkin. Se ei maksa mitään, eikä velvoita mihinkään.

Useimmiten maksuton tarkastelu on täysin riittävä, sillä saumojen uusiminen kuuluu rakennusten normaaliin kunnossapitoon. Mikäli kuitenkin taloyhtiö on halukas tilaamaan saumojen kuntoarvioita, joka pitää sisällään nostimen, kirjallisen raportin toimintasuosituksineen, on tämä maksullista lisäpalvelua. Katso https://www.saumalaakso.fi/palvelut/kuntoarvio/

Saumojen elinkaari on 10-20 v (uudisrakennuksissa 10-15v ja kertaalleen jo uusituissa 15-20v). Usein kiinteistöjen tai osakkeiden omistajat eivät halua ottaa riskiä vesivuodoista ja rakenteiden ennenaikaisesta vaurioitumisesta. Kokemuksemme mukaan monet pitävätkin saumojen uusimisvälin kiinteästi 15v, mikäli tätä aikaisemmin ei ole tapahtunut vesivuotoja tai saumat eivät muuten ole silminnähden vaurioituneita. Saumojen uusiminen on verrattain edullinen tapa pitää rakenteiden tiiveys kunnossa ja mahdollistaa elementeille niiden laskennallinen elinkaari.

Mikäli elementit vaurioituvat ja niitä joudutaan ennenaikaisesti uusimaan tai huoneistossa sattuu vesivahinkoja, ei välttämättä enää ole kyse edullisesta remontista. Huoltamattomuus ja vesivahingot näkyvät isännöitsijätodistuksessa, joka pahimmassa tapauksessa jopa laskee asuntojen arvoa.

Mikäli alla oleva lomake näkyy huonosti pääsette mobiililaitteille suunniteltuun sivuun tästä -> http://bit.ly/maksuton_tarkastelu

Back To Top