skip to Main Content

Uusintasaumaus- ja maalausurakka As Oy Strömsinlahdenkuja 1:ssä

Saumalaakson uusintasaumauskausi pyörähti käyntiin huhtikuun lopussa, kun As Oy Strömsinlahdenkuja 1:n saumaus- ja maalausurakka alkoi. Kohteeseen uusitaan julkisivujen ja ikkunoiden saumat sekä maalataan ikkunat, vesipellit ja osia julkisivuista. Saumoja uusitaan kaikkiaan reilu 3 kilometriä. Maalattavaa pintaa kertyy noin 280 ikkunan ja 1400 neliömetrin verran. Urakka valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Helsingin Roihuvuoressa sijaitseva As Oy Strömsinlahdenkuja 1 on rakennettu vuonna 1992 ja koostuu kahdesta keskenään erilaisesta talosta. Toinen talo on pitkulainen ja 3-kerroksinen, toinen pienempi ja 5-kerroksinen. Matalammassa talossa haastetta urakkaan ovat tuoneet pihan ahtaus ja aidat. Nostimissa ei niiden takia meinaa sivu-ulottuvuus riittää. Hommissa onkin tarvittu monenlaista nostokalustoa ja pientä sumplimista. Korkeammassa talossa töitä päästään sen sijaan tekemään riipputelineellä.

Urakka on sujunut hyvin, mutta pieniä yllätyksiäkin on tullut vastaan. Joissain kohdin joku aiempi urakoitsija on oikonut ja jättänyt työvaiheita väliin. Siellä täällä on tehty päällesaumauksia ja saumattu ilman pohjanauhaa. Virheellisten saumausten purkaminen on työlästä ja hidastaa jonkin verran urakan etenemistä. Asiakkaan kannalta on kuitenkin hyvä, että nyt saumat tulevat kuntoon.

Vaikka taloyhtiö on iso, on viestintä asukkaiden kanssa toiminut hyvin. Kun tiedottaminen on riittävää ja asentajat juttelevat asukkaiden kanssa, saavat asukkaat tarvitsemansa tiedon urakan etenemisestä ja urakoitsijat puolestaan asukkaiden luottamuksen.

Back To Top