skip to Main Content

Seilorin uudet saumat ja julkisivuhuolto 

Saumalaakso uusi kesän aikana saumoja ja käsitteli julkisivuja Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaan As Oy Helsingin Seiloriin. Urakan mausteena ja haasteena oli sen monipuolisuus. Asentajat kiersivät taloa projektin aikana jopa viiteen kertaan eri työvaiheiden aikana. Urakka valmistui syyskuun lopussa. 

Vuonna 1995 valmistunut As Oy Helsingin Seilori on Merimieseläkekassan omistama 7-kerroksinen vuokrakerrostalo. Ulkomuodoltaan se muistuttaa hieman laivaa; julkisivuissa on muun muassa pyöreitä ikkunoita ja teräskoristeisia parvekkeita. Kiinteistöön uusittiin urakan aikana kaikki elastiset saumat. Julkisivuille tehtiin myös kattava käsittely, johon sisältyi pesu, levänpoisto ja betonipintojen impregnointi eli suojakäsittely. Lopuksi kaikki teräspinnat huoltomaalattiin ja rautalankalasit uusittiin. Näistä jokainen on oma työvaiheensa, joka suoritettiin koko rakennuksen osalta alusta loppuun ennen seuraavan aloittamista. Koska työvaiheita ei voi yhdistää, asentajat kiersivät talon moneen kertaan urakan aikana. Samalla oli otettava huomioon asukkaat ja jalankulkijat. Suunniteltavaa, aikataulutettavaa ja tiedotettavaa siis riitti. 

Oman lisämausteensa urakkaan toi runsas teräskoristeiden ja uusittavien lasikaiteiden määrä. Parvekkeiden koristekaiteet piti irroittaa, jotta saumojen uusiminen onnistui. Kaiteiden koristemetalliosiot huoltomaalattiin maan kamaralla, ja lopuksi ne kiinnitettiin takaisin paikoilleen. Samalla vaihdettiin kaikki rautalankaa sisältävät kaidelasit uusiin laminoituihin laseihin. Vanhat rautalankalasit olivat käyttöikänsä päässä ja uusien saatavuus on tällä hetkellä huono, sillä ne ovat poistumassa markkinoilta. Urakan lopuksi kaiteet vaihdetaan huoneistojen kautta. 

Urakka alkoi toukokuussa 2022 ja valmistui syyskuun 2022 lopussa. Erillistyönä tehtävä kaidelasien vaihto suoritetaan sitä mukaa, kun erikoislasia on saatavilla. Erikoistyö valmistui sovitussa aikataulussa. 

Back To Top