skip to Main Content

Saumalaakso Academyn kanssa kohti onnistunutta Finlandia-talon perusparannusta

Finlandia-talon perusparannus

Perjantaina 4.10 olimme kutsuttuina Tampereen teknilliseen yliopistoon tekemään mallisaumauksia liittyen Finlandia-talon tulevaan perusparannukseen.

Finlandia-taloon suunnitellaan laajaa perusparannusta, jonka yhteydessä uudistetaan myös talon palveluja ja tiloja. Alustavan aikataulun mukaan perusparannus toteutuu vuosina 2022–2024

Hankesuunnitelma on valmistunut vuoden 2019 alussa, ja sen perusteella päätetään muun muassa korjausten laajuudesta, hankkeen kustannuksista ja aikataulusta. Täsmentävä hankesuunnitelma, jossa esitetään ratkaisu julkisivumateriaalista, valmistuu noin vuotta myöhemmin.

Mallisaumauksemme liittyivät luonnollisesti julkisivumateriaaleihin, sekä niissä käytettävien laattojen testaukseen. Oikeilla työmenetelmillä, sekä materiaaleilla saumattaessa julkisivumateriaali kestää toivottavasti käytössä pidempään kuin nykyiset. Suunta on oikea, kun myös saumauksiin kiinnitetään tällä kertaa huomioita. Parhaimmassa tapauksessa pystytään säästämään veronmaksajien euroja vuosien saatossa kymmeniä miljoonia, kun julkisivulevyjä ei ole tarpeen lähteä vaihtamaan ennenaikaisesti.

Lue lisää > https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/tontit/tilat/finlandiatalon_perusparannus

Lisää kuvia:
https://www.facebook.com/496109650423255/posts/2767019886665542/

Back To Top