skip to Main Content

Monipuolisuus ja vaihtelevuus on Marika Määtän mielestä parasta projektijohdon assistentin työssä

Marika Määtällä on takanaan mielenkiintoinen ja monipuolinen työhistoria. Hän on aiemmalta ammatiltaan putkiasentaja ja lvi-eristäjä, joten rakennusala on hänelle tuttu. Lisäksi Marika on työskennellyt muun muassa kirjapainossa ja varastossa. Monipuolinen on myös hänen nykyinen työnsä projektijohdon assistenttina Saumalaaksolla. ”Työnkuvani on laaja. Otan vastaan tarjouspyyntöjä, haen katulupia, avustan projektinjohtajia työmaalla ja urakkaneuvotteluissa, hoidan tiedottamista, tilaan tavaroita. Eli teen kaikenlaista avustavaa työtä, mitä projektinjohtajat keksivät minulla teettää”, Marika kertoo. Juuri monipuolisuus onkin hänen mielestään työssä parasta. ”Pidän siitä, että välillä on hiljaisempia päiviä toimistolla ja välillä jalkaudutaan työmaalle. Yksikään päivä ei ole samanlainen. Se pitää mielenkiinnon yllä.”

Saumalaaksolle Marika päätyi hieman sattuman kautta. Hänellä oli tapana katsella työpaikkailmoituksia epäsäännöllisen säännöllisesti, ja keväällä 2022 hän huomasi Saumalaakson haun. ”Ilmoitus sattui hyvään saumaan, joten hain ja sain työn”, Marika muistelee. Hän aloitti Saumalaaksolla huhtikuussa, eli tätä juttua kirjoittaessa hän on ollut talossa puolisen vuotta. Projektijohdon assistentin virka oli Saumalaaksolla uusi. ”Aloittaessani ei ollut mitään tiettyjä tehtäviä mitä ottaa haltuun, vaan toimenkuvani on muokkautunut ajan kanssa. Aika näyttää, miten tulevaisuudessa käy. Veikkaan, että jossain vaiheessa tulee muutoksia työnkuvaan, kun kokemus alalla lisääntyy.”

Parasta Saumalaaksolla Marikan mielestä on hyvä työyhteisö. ”Pidän työkavereistani tosi paljon. Minut otettiin mukaan porukkaan tosi nopeasti, vaikka tulin uutena. Missään vaiheessa ei ole ollut ulkopuolinen olo. Se, että viihtyy työkavereiden kanssa, on työpaikalla tärkeintä”, hän kertoo. Marika arvostaa myös sitä, että Saumalaaksolla työntekijöiden vaihtuvuus on pieni. ”Aiemmassa ammatissani eristysalalla porukka tulee ja menee. Täällä on jopa alusta asti mukana olleita työntekijöitä. Asioita on pakko olla hyvin, kun porukka viihtyy pitkään”, hän tiivistää.

Haluaisitko meidän työkaveriksemme? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tai laita avoin hakemus!

Back To Top