skip to Main Content

Mikko Kärri joutui selkäleikkauksen takia jättämään saumaushommat, mutta uusi mielekäs työ löytyi varastolta

39-vuotiaalla Mikko Kärrillä on pitkä kokemus saumausalalta. Hän oli ollut PP-saumalla töissä jo 8 vuotta, kun Saumalaakso vuonna 2017 osti yrityksen. Samalla Mikkokin siirtyi Saumalaakson leipiin. ”Kuulin paikasta aikoinaan Pasi Virtasen kautta. Suurin piirtein 13 vuotta olen nyt näitä hommia tehnyt, eli saumauksia ja palokatkoja. Sitä ennen tein hitsaus- ja asennustöitä metallifirmassa”, Mikko kertoo.

Monipuolisuus on Mikon mielestä saumaushommissa parasta. ”Jokainen työmaa on erilainen, ei ole kahta samanlaista mestaa tai edes saumaa. On mukavaa päästä uudenlaisiin ympäristöihin ja uusille työmaille. Välillä ollaan kontillaan ja välillä saumataan 30 metrin korkeudella. Näkee ihmisiä ja monta tuttua on työmailta tullut.”

Keväällä 2022 Mikko joutui jättämään saumaustyöt selkäleikkauksen takia. ”Olin monta vuotta taistellut selän kanssa. Lopulta se meni siihen kuntoon, etten pystynyt oikein olemaan töissä enkä kotonakaan. Magneettikuvista löytyi nikamasiirtymä. Leikkaus oli ainoa vaihtoehto saada mies kuntoon”, Mikko kertoo. Syytä nikamasiirtymään lääkärit eivät osanneet kertoa. ”Ei ole mitään tiettyä syytä tai onnettomuutta. Ehkä nuorena on tullut jotain pientä murtumaa ja vuosien aikana pahentunut”, Mikko arvelee.

Selkäleikkaus tehtiin maaliskuussa, mutta jo sitä ennen Saumalaaksolla ryhdyttiin miettimään, millaisiin töihin Mikko voisi sairausloman jälkeen palata. Uusi työnkuva löytyi varastolta. ”Oli kiva, kun sairauslomalta palatessa tiesin, mitä tulen tekemään. Pääsin ennen leikkausta jo vähän kokeilemaankin uusia hommia.”

Kolmen kuukauden sairausloman jälkeen Mikko palasi töihin. Nykyään hän pitää yllä varastoa, tilaa tavaraa Helsingistä ja toimittaa niitä asentajille työmaille. ”Olen kyllä tykännyt tästä. Tämä on monipuolista hommaa. Saan itse järjestellä ja pitää yllä varastoa. Pääsen päivittäin käymään työmailla ja tapaamaan työkavereita ja urakoitsijoita. On myös ollut mukavaa päästä neuvomaan ja antamaan vinkkejä uusille työntekijöille, kun kokemusta on kertynyt paljon.” Mikko on palautunut selkäleikkauksesta hyvin ja pystyy silloin tällöin tekemään myös pieniä saumauskeikkoja. ”Nyt voin jo todella paljon paremmin. Mutta aika näyttää, kuinka käy.”

Parasta Saumalaaksolla on Mikon mukaan hyvä henki työyhteisön kesken. ”Yhteisöllisyys ja avoimuus on parasta. Täällä on aina ollut hyvä henki. Keskustellaan monenlaisista asioista, ei pelkästään saumauksesta. Myös esimiehet ovat avoimia. He kuuntelevat ja antavat palautetta. Kerrotaan puolin toisin huolet ja murheet. Siinäkin asiassa on kaikki kondiksessa.”

Haluaisitko meidän työkaveriksemme? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tai laita avoin hakemus!

Back To Top