skip to Main Content

Koy Vihvilätie 3:n kokonaisvaltainen julkisivu-uudistus

SATOn vuokrakerrostalo Vantaan Tikkurilassa koki kokonaisvaltaisen julkisivu-uudistuksen. Saumalaakso Oy uusi Koy Vihvilätie 3:n kaikki elastiset saumat. Urakkaan kuului myös julkisivun pesu ja impregnointi, parvekelaattojen maalaus ja pinnoitus, parvekkeiden vedenpoistoputkien uusiminen, parvekkeiden väliseinien puupaneelien vaihto ja maalaus, rappukäytävien metalli- ja puuovien maalaus sekä julkisivun rikkinäisten tiililaattojen vaihtaminen.

1990-luvulla rakennettu kolmikerroksinen ja -rappuinen kerrostalo on rakennusajalleen tyypillinen tiililaattapintainen elementtitalo. Julkisivu-urakoinnin kannalta kohde on kohtuullisen helppo: talo on suorakaiteen muotoinen, erillisparvekkeet sijaitsevat yhdellä puolella samassa linjassa ja tontti on maastoltaan tasainen. Urakan työvaiheet päästiinkin suunnittelemaan selkeiksi.

Ainoa haaste projektissa oli kuuma sää. Parvekkeiden pinnoituksia pitikin välillä tehdä iltapainotteisesti, sillä niitä ei voi kuumalla säällä tehdä. Muuten kaikki sujui mukavasti. Työt kestivät aloituksesta vajaa kaksi kuukautta. Urakka aloitettiin kahdella asentajalla, mutta yksi henkilö teki suurimman osan työstä. Moniosaavalle asentajalle kohde oli mielenkiintoinen, sillä se sisälsi monenlaisia työvaiheita.

Talon asukkaisiin julkisivu-urakka ei juuri vaikuttanut. Ainoa häiriö heidän arkeensa tuli silloin, kun parvekkeita työstettiin. Työt rytmitettiin kuitenkin niin, että parvekkeet olivat pois käytöstä vain viikon verran kerrallaan.

Yhteistyö SATOn kanssa sujui hyvin ja mutkattomasti. Projektipäällikkö oli Saumalaaksolle tuttu jo aiemmista projekteista. Näin ollen asiakaskin tiesi odottaa hyvää laatua ja oli tyytyväinen lopputulokseen.

Mitä tehtiin?
~1100jm julkisivu-, ovi- ja ikkuna, sekä parvekesaumojen uusinta
~1000m2 julkisivupesu
~1000m2 julkisivun imregnointi
~100m2 parvekelaattojen pinnotus
~100m2 parvekekattojen maalaus
~80 m2 puisten parvekeväliseinin uusiminen ja maalaus
8kpl porrashuoneiden ikkunoiden ja lasiovien maalaus

Back To Top